Afspraken en Algemene informatie – Huisartsenpraktijk Claessens en Soeters – Brunssum

Huisartsenpraktijk Claessens en Soeters

Dorpstraat 121a
6441 CD Brunssum
Tel: 045-5252828
Fax: 045-5250268

Email: mcob@ezorg.nl
Spoed: 045-5252828 toets 1
Spoed buiten kantoortijden: 045-5778844 of 045-5252828

2e Paasdag maandag 1 april is de praktijk de gehele dag gesloten.

Voor dringende zorg wat niet tot de volgende dag kan wachten kunt u contact opnemen met de huisartsenpost
045-5778844
Wij wensen iedereen een mooi Pasen!
De praktijk neemt geen  nieuwe patiënten meer aan. 
Uitgezonderd als u nieuw bent komen wonen in Brunssum en nog geen huisarts heeft in de regio of bij uitbreiding van uw gezin. 

Voor overleg neemt u telefonisch contact op met onze praktijk

Afspraken en Algemene informatie

Spreekuur

Als u een klacht of vraag heeft, kunt u op verschillende manieren contact opnemen met de huisartsenpraktijk. U kunt online, via de MijnHuisartsonline app of telefonisch een afspraak maken voor het spreekuur. Het spreekuur is elke werkdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 15.30 tot 17.00 uur. Een afspraak duurt 15 minuten.

U kunt ook uw vraag stellen zonder naar de praktijk te komen. U kunt dan gebruik maken van het patiënten portaal, de Mijnhuisartsonline app of de telefoon. De assistente overlegt met de huisarts en geeft u antwoord of vraagt u om terug te bellen. Het is ook mogelijk dat de assistente een afspraak in het telefonisch spreekuur voor u plant. Geef daarom altijd uw juiste telefoonnummer door.

Als u een afspraak heeft gemaakt, maar u kunt niet komen, laat het ons dan minstens 24 uur van tevoren weten. Als u niet op tijd afbelt, kan het zijn dat we een wegblijftarief in rekening brengen. Dit moet u zelf betalen met PIN in de praktijk. Uw zorgverzekeraar vergoedt dit niet. Het wegblijftarief is € 20,- voor een enkel consult en € 40,- voor een dubbel consult.

IN GEVAL VAN NOOD

Noodsituaties: In een echt levensbedreigende situatie kunt u het beste direct 112 bellen. De mensen achter het landelijke noodnummer kunnen direct alle benodigde hulpdiensten inschakelen, zoals de politie, de brandweer en de ambulance. Niet voor niets geldt: 112 – daar red je levens mee!

Bij spoedeisende klachten of verwondingen hoeft u niet eerst een afspraak te maken. U kunt direct naar de praktijk komen. Als u van tevoren even belt, kan de huisarts rekening houden met uw komst

Bij minder acute situaties belt u de praktijk 045-5252828 en kiest 1, of u belt het spoednummer van de praktijk: 045-5275218. Buiten de openingstijden kunt u ook rechtstreeks naar de huisartsenpost bellen 045-5778844

Huisbezoek

Het heeft de voorkeur om als het enigszins mogelijk is naar de praktijk te komen. De onderzoeks- behandelingsmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u beter en sneller kunnen helpen in de praktijk. Als u te ziek bent om naar de praktijk te komen, kunt u voor 11.00 een huisbezoek aanvragen. De assistente overlegt met de huisarts of een huisbezoek nodig is. De assistente maakt een afspraak voor u in de agenda van de huisarts.

Bellen met de praktijk

Op werkdagen is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Voor het maken van afspraken kunt u tijdens de openingstijden van de praktijk terecht. Voor uitslagen van onderzoeken kunt u het beste ’s ochtends bellen. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. Als u belt om een afspraak te maken en het spreekuur zit vol, dan zal de assistente u uitgebreider vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten

De assistente

De doktersassistent(e) is een medisch professional die de dokter(s) in de huisartsenpraktijk ondersteunt en adviseert.
De doktersassistent(e) is verantwoordelijk voor het plannen van afspraken, het ontvangen van patiënten tijdens spreekuren, het verstrekken van (medische) informatie aan patiënten of betrokkenen. De doktersassistent(e) ondersteunt de (huis)arts bij de uitvoering van kleine ingrepen en kan zelfstandig van kleine medische handelingen uitvoeren. Denk hierbij aan het verbinden van wonden, injecties geven, bloed prikken, uitspuiten van oren, het verwijderen van hechtingen, het doen van zwangerschapstesten en bloeddruk meten. Op verzoek van de arts maakt zij ook hartfilmpjes, longfuncties, en bepaalt zij het bloedsuikergehalte. Ook voor eenvoudige verrichtingen dient u een afspraak te maken bij de assistente.
Daarnaast heeft een doktersassistent(e) administratieve taken zoals het beheer van de spreekuuragenda’s, bijhouden van de medische en financiële administratie postafhandeling.

Een doktersassistent(e) heeft ook een belangrijke communicatieve rol. Hij of zij moet patiënten informeren, geruststellen, troosten en een luisterend oor bieden. De doktersassistent(e) weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen, recepten en machtigingsaanvragen voor uw ziektekostenverzekeraar.

Recepten

Als u medicijnen nodig hebt, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschijven. In veel gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u een chronische aandoening hebt. Als uw medicijnen op zijn, kunt u de receptenlijn bellen voor een herhalingsrecept. Via telefoonnummer 045-5252828, kies 2, kunt u uw herhaalrecepten inspreken op het antwoordapparaat. Binnen 2 werkdagen ligt het recept dan klaar in de apotheek. Ook kunt u via de het volgende e-mailadres recepten bestellen: mcob@ezorg.nl, Bij beide methoden is het van belang dat u duidelijk volgende zaken vermeld: -Naam -Geboortedatum -Naam medicijn -Dosering. Ook kunt u op deze site in het linkermenu “Herhaalrecepten” kiezen. U kunt ook via het patiënten portaal en via de MijnHuisartsonline app een herhaalrecept aanvragen voor medicatie die u altijd gebruikt.

 

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten hebt of over wil stappen op een ander medicijn. In zulke gevallen zult u altijd moeten overleggen met de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken op het spreekuur.

Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg

Buiten onze openingstijden kunt u ook rechtstreeks naar de huisartsenpost bellen 045-5778844. U wordt verzocht hier alleen gebruik van te maken in geval van gezondheidsklachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Het volgende is goed om weten. De arts die u spreekt, kent uw dossier niet zoals uw eigen arts. Denk eraan dat u hem/haar alle nodige informatie verstrekt:

  1. over een eventuele lopende behandeling
  2. alle medicijnen die u gebruikt
  3. of u allergisch bent voor producten of geneesmiddelen
  4. over onderzoeken of behandelingen die u recent hebt ondergaan (bloedafname, röntgenfoto…). Als u de uitslagen hebt, laat die dan zien.
  5. Geef uw adres en telefoonnummer.

Als u ons toestemming hebt gegeven voor delen van elektronische medische gegevens kan de dienstdoende huisarts indien gewenst een samenvatting van uw medische gegevens en voorgeschreven medicijnen opvragen. Meer informatie over en geven van toestemming vindt u op onze website.

Eerste hulp bij ongelukken

Maar u kunt zelf ook eerste hulp verrichten om erger te voorkomen. Lees hieronder hoe.

Niet elk ongeluk is een groot ongeluk. De meeste kleine ongelukjes gebeuren gewoon thuis, op het werk of op het sportveld. Een verstuikte enkel, een snee in een vinger of iemand die zich verslikt, het is zo gebeurd. Iedereen kan helpen, als hij maar weet wat hij moet doen.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben al een EHBO-diploma. Ze hebben een cursus gevolgd en een examen gedaan. Zij weten nu hoe ze kunnen voorkomen dat een situatie erger wordt, terwijl de huisarts onderweg is. Ook voor u kan zo’n EHBO-diploma zeer nuttig zijn. Kijk voor meer informatie op www.ehbo.nl.